De 12.45 a 14.00 h


SESSIÓ 5

“Tendències de sostenibilitat en l’economia”


Pere Navarro i Morera


https://jornadaeconomistes.cat/wp-content/uploads/2021/10/Pere-Navarro.jpg

La sostenibilitat com a desafiament i oportunitat per a la PIME

BIOGRAFIA:
Pere Navarro i Morera és Llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ser nomenat delegat Especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona pel Consell de Ministres del Govern d’Espanya el 29 de juny de 2018.

Accedeix a aquest càrrec de responsabilitat després d’una dilatada trajectòria de la qual destaca la seva experiència com a alcalde de Terrassa 2002-2012, primer secretari del Partit Socialista de Catalunya (PSC) entre 2011-2014 i diputat per Barcelona, president del Grup Parlamentari Socialista i membre de la Mesa en El Parlament de Catalunya.


DESCRIPCIÓ DE LA SESSIÓ:

Les tendències de sostenibilitat en l´economia post-Covid, ens porta a reflexionar sobre “La sostenibilitat com a desafiament i oportunitat per a la PIME” amb un gran impacte econòmic.

Les empreses s’enfronten al repte d’adaptar-se i incorporar-se a tots els canvis que representa una economia sostenible. La sostenibilitat representa una transformació tan potent com la tecnològica sent elements transversals que han de ser present en les estratègies de les empreses. Assumint el repte de la sostenibilitat s´impulsa la recuperació econòmica verda, social i inclusiva. L´aposta per la sostenibilitat és un procés que s´haurà d´afrontar i els fons europeus ajudaran a la transformació de les empreses cap a la sostenibilitat, de forma que s´augmenti la competitivitat, creixement i benefici a les empreses. És una oportunitat per créixer, consolidar i guanyar nous mercats, guanyar eficiència gràcies a les noves tecnologies renovables, d’estalviar ´energia, retenir, atreure talent i gestionar millor els riscos derivats del canvi climàtic.