Presentació


L’economia i la societat post-COVID


https://jornadaeconomistes.cat/wp-content/uploads/2021/10/10.jpg

Director de la Jornada dels Economistes 2021

JAUME MENÉNDEZ Economista i vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya

La Jornada dels Economistes inicia una nova etapa. L’any passat celebràvem els 25 anys; enguany comencem un cicle que ens ha de permetre somiar en fer-ne 25 més amb la mateixa il·lusió i, esperem, els mateixos encerts, que els primers 25.

La Jornada dels Economistes és la festa dels economistes; però, també, és la trobada amb les persones del nostre país interessades en l’economia i l’empresa; perquè el Col·legi està al servei dels professionals de l’economia i l’empresa.

Com sempre, serà un acte obert a la societat que es durà a terme a cadascuna de les seus del Col·legi a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, essent un aparador per mostrar a la societat qui som i què fem els economistes.

L’any passat vérem dir que era un Jornada especial per les circumstàncies que ens envoltaven en plena crisi sanitària. Aquest any, esperem que, malgrat l’existència de deteminades limitacions, veiem una nova llum que ens albiri l’esperança de la normalitat coneguda

Aquest any s’han produït alguns canvis en l’estructura interna de la Jornada, modificant la figura del Consell Assessor que era l’òrgan que ens ajudava a la determinació de les sessions que es duien a terme. Enguany, la Jornada s’ha estructurat mitjançant la constitució de dos Comitès; en primer lloc, un Comitè Tècnic, format per diferents responsables de les Comissions de Treball del Col·legi, que s’ha encarregat de valorar les propostes que aquestes ens han fet arribar, donant una major participació a les Comissions i fomentant una major col·laboració entre elles.

D’altre part, la creació d’un Comitè Organitzador format per representants institucionals i acadèmics, que ha estat responsable de la determinació del perfil de la conferència inaugural i la configuració final de les sessions de treball a desenvolupar.La composició d’ambdós Comitès la podreu trobar a la pàgina web de la Jornada https://jornadaeconomistes.cat/comites.

El lema d’aquesta Jornada dels Economistes 2021 serà L’economia i la societat post COVID-19. En la Jornada s’estudiaran els efectes econòmics de la pandèmia i de quina manera ens en podrem sortir; per això s’analitzarà, entre d’altres temes, cap on va l’economia catalana des dels punts de vista de la ciutat, el comerç, la cultura, el turisme i l’esport, i les seves tendències de sostenibilitat en l’economia -social i solidària-, l’excel·lència científica i la competitivitat

La sessió d’obertura comptarà, con és habitual, amb la representació institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’Ajunament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i del Consejo General de Economistas.

En la conferència inaugural, podrem gaudir del mestratge d’un prestigiós economista català, doctor en economia pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), especialista en comerç internacional i professor d’economia de la Universitat de Harvard, Pol Antràs.

Posteriorment, catorze sessions de treball desenvoluparan l’anàlisi dels temes triats pel Comitè Organitzador, a càrrec de prestigiosos ponents especialistes en les diferents matèries; podeu visualitzar-les en detall a https://jornadaeconomistes.cat/programa-barcelona/.

La situació pandèmica no ens permet, encara, recuperar totalment el format presencial de la Jornada, on el contacte personal ha ajudat a crear més i millors relacions entre nosaltres; aquest 2021 desenvoluparem la Jornada en format híbrid, tot i que obrint les portes de les nostres seu al públic, en funció de l’aforament permès pel Procicat.

Tanmateix, presencial o virtualment, el Col·legi d’Economistes de Catalunya us obre les portes de casa nostra per a que tothom pugui entrar-hi i gaudir d’aquesta festa de l’economia i l’empresa. Us hi esperem!!!m sortir


En la jornada s’estudiaran els efectes econòmics de la pandèmia i de quina manera ens en podrem sortir