Presentació de la Jornada


La 28ena edició de la Jornada dels Economistes té per lema “Benestar i model econòmic: l’aportació dels economistes”.

La Jornada es durà a terme tant en les tres seus territorials del Col·legi - Girona (30 de novembre), Lleida (3 de novembre) i Tarragona (17 de novembre) - com a Barcelona (23 de novembre).

A la sessió de Barcelona es desenvoluparan 6 sessions estratègiques, relacionades amb el lema de la Jornada, on es tractaran qüestions relatives al benestar econòmic, tecnològic i social; s’analitzaran qüestions de caràcter geopolític, d’empresa i el seu valor compartit, i del benestar, la prosperitat i la sostenibilitat.

En paral·lel es desenvoluparan 6 sessions de caràcter professional relacionades amb el valor de la governança empresarial des de l'òptica financera, tributària i mercantil, l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) a la vesant més tecnològica dels despatxos i al lideratge i al talent, i una específica centrada en l’esport.

També es duran a terme dues taules rodones; una, de caràcter acadèmic, sobre com millorar la productivitat com un dels reptes de l’economia i, una altra, sobre l’empresa com a generadora de benestar.

Tot això combinat amb una conferència inaugural i una de cloenda a càrrec de reconegudes personalitats de l’àmbit empresarial i social.

Aquest any modifiquem l’estructura de la Jornada de Barcelona, estenent-la a matí i tarda amb l’objectiu de permetre una major interacció entre els assistents, amb un dinar-còctel opcional, i facilitant disposar d’unes sessions més llargues i espaiades, on es faciliti el diàleg i la relació personal, tot dintre de l’esperit més festiu que suposa la trobada anual dels economistes.

Tanmateix, sigueu o no economistes, tothom hi serà benvingut.



Jaume Menéndez Fernández
Director de la Jornada dels Economistes